Undetec de les coses

Undetec of ThingsInternet de les coses

Kevin Ashton  publicà un article( 22 de juny de 2009) en la revista RFID  titulat “That ‘Internet of Things’ Thing (In the real world, things matter more than ideas)” on a part de reafirmar-se en que el terme “Internet de les coses” (Internet of Things) (IoT) és seu, explica molt bé que la Internet actual és depenent de les persones. Són les persones qui entren la informació. El problema és que les persones tenen temps, atenció i precisió limitades. Això implica que no son molt bones alhora d’aconseguir informació sobre el món real. Kevin Ashton imagina una xarxa d’objectes de la vida quotidiana interconnectats. On “objecte” vol dir,  qualsevol cosa.

Ell es centra amb la tecnologia  RFID per  poder fer possible la interconnexió de les coses. Suposo que és pel fet que Kevin Ashton va ser el cofundador i director executiu del Auto ID labs on aposten molt clarament per la tecnologia RFID en la Internet de les coses.

UNDETEC centra la seva filosofia amb la Internet de les coses. En el nostre cas utilitzem: Cèl·lules de càrrega, sensors de temperatura, sensors d’humitat, sensors de proximitat, sensors làser, control de presencia, controladors programables, etc. Tots aquests objectes capturen la informació del món real. UNDETEC només monitoritza i presenta amb un sistema SCADA tota aquesta informació. No hi ha intervenció humana en la captura, entrada i transmissió de la informació. Però aquesta informació queda publicada a internet com qualsevol altre entrada per humans. D’aquí el nom “Undetec de les coses” Undetec of Things (UoT).

La WebCam en l’Internet de les coses

Una webcam on des de Internet es pugui veure el que està enfocant, és pot considerar “Internet de les coses”?

És un objecte que captura dades del món real i automàticament les envia a Internet. Si! això també forma part de la Internet de les coses. I Undetec també base el seu negoci amb la gestió de Càmeres web, Però no com un circuït tancat de televisió (CCTV) sinó veure en temps real, veure històrics i alarmes des d’internet.

UNDETEC també treballa amb el projecte WebCam Catalunya. Un Recull de totes les webcam públiques de Catalunya, amb informació addicional del propietari de la webcam, així com informació sobre els llocs d’interès, temperatura i humitat actual on està ubicada la webcam. Gestió d’històrics per hores, dies i mesos de les imatges de la webcam. Aquest servei és públic per a tothom.

WebCam Catalunya és un cas on Internet de les coses supera a la Internet de les persones. Una persona pot fer unes molt bones fotografies i publicar-les a Internet. Però no tindrà ni la constància ni la dedicació ni la disponibilitat que aporta Internet de les coses.

Per fer Webcam Catalunya amb la Internet de les persones. Caldria tenir un munt de persones repartides per tot Catalunya. Constantment anar fent fotografies del que va passant i anar-les publicant a Internet. És clar! És inviable, però s’ha de reconèixer que la informació que es publicaria seria d’una gran qualitat. Arribat en aquest punt, encara queda una petita discussió. La informació capturada per persones ha passat per un filtre humà. La capturada directament per una webcam i presentada en temps real a internet no! Cadascú que valori cada opció.

Autor: Ramon Llorens

Pogramador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *